Keltainen rahkapiirakka

  • leivonnainen
  • Makea
  • perunahiutale
  • Piirakka
  • rahka
Keltainen rahkapiirakka

Ainekset:
100 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
1pss / 80 g perunahiutaleita
1½ dl gluteenittomia jauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Appelsiinirahkatäyte:
200 g appelsiinirahkaa
1 dl kuohukermaa
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl perunajauhoja

 

Peruna-Muropohja:

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon ensin muna, sitten keskenään sekoitetut kuivat aineet. Painele taikina jauhoja apuna käyttäen voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille.

Täyte

Sekoita täytteen aineet keskenään. Kaada täyte pohjan päälle. Asettele täytteen päälle persikkaviipaleita. Appelsiinirahkan sijaan voi käyttää maustamatonta rahkaa. Lisää silloin täytteeseen noin 1rkl sitruunan mehua.

Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Jos pinta saa paistossa liikaa väriä ennen kuin on kypsä, suojaa piirakka foliolla tai laittamalla paiston lopulla uunipelti piirakan yläpuolelle.

Lisää kiinnostavia reseptejä