Marenki-puolukkajäätelö

  • 4 annosta
  • Jälkiruoka
  • Jäätelö
  • Marenki
  • Puolukka
Marenki-puolukkajäätelö

Ainekset

Jäätelö:
200 g Mummon luomupuolukoita
1,6 dl ranskankermaa
1 dl tomusokeria

Marenki:
3 munanvalkuaista
¾ dl sokeria
1 dl paahdettuja mantelilastuja

Valmistusohjeet

Soseuta puolukat, ranskankerma ja tomusokeri tasaiseksi, jäätelömäiseksi massaksi. Siirrä jäätelöseos pakastimeen marengin valmistamisen ajaksi.
Paahda mantelilastut paistinpannulla, kunnes ne saavat kultaisen, paahtuneen värin.
Kuumenna uuni grillivastukset päällä 125 asteeseen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeria pienissä erissä. Vatkaa, kunnes marenkivaahto on kiiltävää ja jämäkkää.
Paahda mantelilastut paistinpannulla, kunnes ne saavat kultaisen, paahtuneen värin.
Annostele jäätelö neljään tarjoiluastiaan. Laita pohjimmaiseksi jäätelöseosta, nostele päälle marenkia ja pannulla paahdettuja mantelilastuja.

Reseptissä käytetyt tuotteet

Mummon luomupuolukka 200 g

Lisää kiinnostavia reseptejä