Mielihyvä-pasteijat

  • 225°C
  • noin 10 min
  • noin 16 kpl
Mielihyvä-pasteijat

Ainekset

Taikina
Noin 3 1/2 dl Vehnäjauhoja
1/2 dl Mummo Aidot Mielihyvä Perunahiutaleita
2 rkl Maitojauhetta
2 tl Kuivahiivaa
noin 1/2 tl Suolaa
1/2 tl Sokeria
1/2 tl Paprikajauhetta
3/4 dl Rypsiöljyä
1 1/2 dl Vettä

Täyte
200-250 g Kypsää jauhelihaa tai kinkkurouhetta tai savukalaa
Mausteita maun mukaan

Voiteluun
Kananmunaa

Valmistus

Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään. Lisää öljy ja nypi seos murumaiseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan levätä hetki ja valmista sillä aikaa pasteijoille haluamasi täyte. Kauli taikina noin 1/2 cm paksuiseksi levyksi ja ota siitä muotilla pyöreitä, noin 9 cm), taikinalevyjä.

Jaa täyte pyörylöiden päälle ja taita puolikuun muotoisiksi. Painele reunat kiinni haarukalla huolellisesti. Kohota pasteijoita levinpaperin päällä uunipellillä noin puoli tuntia.

Voitele kohonneet pasteijat kananmunalla ja pistele niihin muutamia reikiä haarukalla. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes pasteijoiden pinta on kauniin kullanruskea.

Tarjoile lämpimänä.

Lisää kiinnostavia reseptejä