Mummon suklaa-perunakakku

  • Joulu
  • kakku
  • leivonta
  • mielihyvä
  • suklaa
Mummon suklaa-perunakakku

200 g tummaa suklaata

200 g voita tai margariinia

2½ dl sokeria

4 keltuaista

70 g / 1 pussi Mielihyvä-perunahiutaleita

3 dl gluteenittomia jauhoja tai tavallisia vehnäjauhoja

50 g mantelijauhetta

1 tl kanelia

1 tl kardemummaa

2 tl leivinjauhetta

3 rkl appelsiinimehua

½ dl kahvijuomaa

4 valkuaista

 

Kuorrute 1

50 g voita, sulana
½tl kanelia
½ dl kaakaojauhetta
4½ dl tomusokeria
½ dl kahvia

Kuorrute 2

1½ dl vispikermaa
170 g suklaata

 

Sulata suklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä hetki. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää keltuaiset yksitellen joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sulatettu suklaa, appelsiinimehu ja kahvi yhdessä kuivien aineiden kanssa vuorotellen taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää varovasti käännellen taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa noin 50 min. Jos käytät gluteenittomia jauhoja, kaada taikina rengasvuokaan.

Tee kuorrute tomusokerista (1) tai suklaasta (2).

Kuorrute 1:

Sekoita kuivat aineet kahvi-voisula seokseen ja sekoita tasaiseksi.
Kuorruta jäähtynyt kakku.

Kuorrute 2:

Kaada kerma paksupohjaiseen kattilaan, Kuumenna ja anna kiehua pienellä lämmöllä muutama minuutti koko ajan sekoittaen. Nosta pois liedeltä ja lisää suklaa paloina kuumaan kermaan. Anna suklaan sulaa ja sekoita tasaiseksi. Valuta suklaakuorrute kakun päälle ja jos haluat, koristele heti esim. appelsiininkuoripaloilla. Kuorrute jähmettyy pian pinnalta, eikä koristeleminen onnistu myöhemmin.

 

Lisää kiinnostavia reseptejä