Perunaleipä

  • 190°C
  • noin tunti
Perunaleipä

Saaristolaisleipä

Ainekset

1 l Appelsiinituoremehua
3 dl Tummaa siirappia
3 dl Olutmallas-rouhetta
25 g Suolaa
3 dl Mummon Aidot Mielihyvä Perunahiutaleita
1 kg Vehnäjauhoja
300 g Ruisjauhoja
100 g Tuorehiivaa

Valmistus

Mittaa appelsiinimehu, siirappi ja mallasrouhe isoon kattilaan. Lämmitä seos 37 asteeseen.

Lisää suola, hiiva ja perunahiutaleet. Sekoita ja lisää lopuksi ruisjauhot ja vehnäjauhot. Sekoita tarvittaessa kämmenellä. Anna kohota kattilassa liinan alla tunnin verran.

Kumoa taikina öljyttyihin leipavuokiin. Jätä vuoat vähän vajaaksi. Anna kohota liinan alla tunnin verran.

Paista uunissa 190 asteessa noin tunti.

Tarjoa esimerkiksi lohikeiton tai perunasalaatin kanssa.

Lisää kiinnostavia reseptejä