Mummon-tuotemerkin historia

Pohjolan Peruna Oy aloitti perunatuotteiden valmistuksen tammikuussa 1962 ja ensimmäisenä kuluttajille suunnattuna tuotteena päivänvalon näki monikäyttöiset Mielihyvä-perunahiutaleet. Perunahiutaletta myytiin 1970-luvulle asti, jolloin tehdasta laajennettiin ja perunahiutaleiden rinnalle tuli kauppoihin Sadonkorjuu-perunamuusijauhe. Muusijauhe tarjosi jo tuolloin kuluttajalle nopeamman tavan valmistaa herkullista perunamuusia vähemmällä vaivalla ja aikaa säästäen. Ensimmäinen Mummon-tuotemerkillä oleva perunamuusijauhe löysi paikkansa kaupan hyllyssä 1980-luvun alkupuolella.

Vuonna 1985 Mummon muusi -pakkaukselle ”kasvot” antoi Ilona Mäkinen, kaunis suomalainen aikuinen nainen, mummo, sanan varsinaisessa merkityksessä. Vaikka Ilona on jo poistunut keskuudestamme, hänen kasvonsa koristavat Mummon-tuoteperheen pakkauksia edelleen ja yhdistyvät eri sukupolvien muistoissa etenkin Mummon muusi -pakkaukseen. Mummon-tuotemerkillä on osansa suomalaisen päivittäistavaramarkkinan historiassa. Mummon muusi -pakkaus on yksi tunnistettavuutensa säilyttäneitä pakkauksia ja kuluttajien mielissä Mummon muusista on syntynyt jo käsite, melkeinpä yleisnimi kaikelle perunamuusille.

Kansainvälistymisen myötä ruokapöydissämme on yhä useammin ruokaa, joka on tuotettu kotimaan rajojen ulkopuolella. Mummon-perunatuotteilla on juuret Suomessa. Tuotteet valmistetaan Pohjois-Pohjanmaalla Vihannissa kotimaista työvoimaa hyödyntäen puhtaasta kotimaisesta perunasta, jonka ovat istuttaneet ja kasvattaneet kotimaiset perunanviljelijät Suomi-neidon Pohjanmaan mullassa.

2000-luvulla Mummon-perunatuoteperhe on kehittynyt ja kasvanut. Tänä päivänä erilaisia perunatuotteita löytyy vähittäiskaupan pakastealtaasta, kylmähyllystä sekä kuivatuotehyllystä. Mummon-tuotteilla haluataan tarjota kuluttajalle terveellinen ja maistuva, mutta aikaa säästävä ja helpompi vaihtoehto ruoanlaittoon nykypäivän arjen kiireiden keskelle. Kehitämme tuotteitamme jatkuvasti ja haluamme tarjota kuluttajille entistäkin parempia perunatuotteita tulevaisuudessakin.

Mummon muusi vm1986

Mummon parempi muusi_vm86

MummonMuusi_Classic