Vastuullisuus on ruoantuotannossa tärkeää. Se on ollut Mummon muistisääntönä ja huoneentaulun tekstinä jo vuosikymmenten ajan.
Mummon tuotteiden kotimaisuusaste on helppo muistaa: se on pyöreät 100 %. Peruna on kotimaista ja kotimaisen viljelijän viljelemää. Tuotteet valmistetaan kotimaisin voimin kotimaisessa yrityksessä. Jopa tuotteiden valmistuksessa käytettävä energia on kotimaista. Se tulee omasta biokaasulaitoksesta, jota pyöritetään kotimaisella osaamisella.

Vastuullisuus ja ympäristön huomioiminen on yksi vastaus. Peruna on kaikkien tärkeimpien nykyisin mitattavien ympäristövaikutusluokkien kannalta suositeltava raaka-aine. Rakennettaessa tasapainoista ruokavaliota peruna on hiilihydraattilähteenä riisiä ja pastaa parempi vaihtoehto. (Lähde: Ruokavirasto / Laadukas peruna ruokapöydän kestosuosikiksi).
Tutkimusten mukaan perunantuotannon ilmastokuormitus on riisiä, pastaa ja pikanuudeleita huomattavasti pienempi. Kun kaikkien tuotannon kasvihuonekaasujen yhteisvaikutus huomioidaan niin sanottuina hiilidioksidiekvivalentteina, rasittaa yhden riisitonnin tuotanto ilmakehää yli seitsemänkertaisesti perunatonniin verrattuna. Myös pastan tuotannon ilmastokuormitus on yli viisinkertainen perunaan nähden.
Mummon ranskanperunat on tutkitusti vastuullinen valinta. Kaikki Mummon pakasteperunatuotteet ovat läpäisseet vastuullisuusarvioinnin, jonka suorittaa vuosittain riippumattomista asiantuntijoista koostuva vastuullisuuspaneeli. Vastuullisuusarvioinnissa selvitetään, onko tuote kestävämpi valinta suhteessa verrokkeihin saman tuotekategorian tai tarpeen osalta. Mummon ranskanperunoilla on Osta vastuullisesti -merkin käyttöoikeus.
Mummon ranskanperunoissa on ainutlaatuisen valmistusmenetelmän ansiosta vain tippa rasvaa, joka on pehmeää sellaista. Tarkemmin sydänystävällistä rypsi- ja rapsiöljyä. Lisäaineita Mummon ranskanperunoissa ei ole tippaakaan. Ei myöskään lisättyä suolaa. Elintarvikepakkauksen ainesosaluettelon pituus kertoo usein tuotteen prosessoinnin määrästä. Mummon ranskanperunoiden ainesosaluettelo ei hengästytä lukijaansa: ”Suomalainen peruna, kasviöljy”.
Mummon tehtaalla käsitellään ja jalostetaan perunaa n. 40 milj. kiloa vuodessa. Tuotannossa syntyy tuhansia tonneja ravinnepitoisia sivuvirtoja, jotka hyödynnetään tehokkaasti. Tuotannossa käytettävä energia tulee omasta biokaasulaitoksesta. Vastuullisesti tuotetun paikallisen energian määrä vastaa noin 600 000 litraa polttoöljyä vuodessa.
Mummon valmistama ruoka on ekoteko lautasella.

