I den sammetslena och citroniga potatiskakan smakar våren. Den perfekta kakan till påsk och i ljusa tider – firandet kan börja!
140 g alltså 2 påsar Mummon Mielihyvä -potatisflingor
1 dl glutenfritt mjöl eller vanligt vetemjöl
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
4 äggulor
50 g mjukt smör
2 dl grädde
1,5 dl mjölk
1/2 rivet citronskal
4 äggvitor
Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt dem i grädde-mjölk-ägguleblandningen. Rör ner det mjuka smöret och citronskalet. Vispa äggvitorna till fast skum och vänd försiktigt ner dem i smeten. Häll smeten i en smord och mjölad form.
Grädda i 180 grader i cirka 60 min. En rektangulär form är att föredra.
Strö florsocker över ytan eller gör en glasyr av florsocker och vatten.
Om du vill färga smeten, använd t.ex. livsmedelsfärger.