Under 60 minuter

Mummon mjuka pannbröd

Ingredienser:

1 pss Mummon Mielihyvä -potatisflingor (70 g)
5 dl vatten
1 1/2 msk socker
1/2 dl smält smör
1 pss torrjäst
5 dl vetemjöl

Till toppen:
1 dl riven ost
2 msk olja

 

Tillagning:

Blanda potatisflingarna, sockret och saltet i rikligt med handvarmt vatten. Tillsätt smöret samt en del av mjölet som blandats med torrjäst. Tillsätt resten av mjölet och knåda degen slät. Degen blir ganska tjock, men den blir något lösare när den jäser. Om så önskas kan en del av mjölet tillsättas först i bakningsskedet. Låt degen jäsa på en varm plats ca en halv timme.

Bred ut den jästa degen på en ugnsplåt täckt med bakpapper och låt den jäsa lite till. Tryck ner t.ex. halvor av oliver och körsbärstomater eller vitlöksklyftor i ytan på den jästa degen.

Strö över riven ost och olja på ytan. Grädda i 200 grader i cirka 25 minuter, tills ytan får en ljusbrun färg.

Se också