Under 60 minuter

Mummon muffins till påsk

Underbara, saftiga cupcakes gömmer persika inuti. Värt att prova!

Ingredienser:

1 påse (70 g) Mielihyvä potatisflingor
2 ägg
1,5 dl socker
1 dl smält smör eller margarin
2 dl glutenfritt mjöl (eller vetemjöl)
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2-3 dl tärnad persika

Tillagning:

Blanda ägg och socker. Tillsätt fettet. Blanda de torra ingredienserna sinsemellan och tillsätt dem i ägg-socker-fettblandningen.
Tillsätt persikobitarna försiktigt under omrörning.
Fördela smeten i cirka 20 muffins-/cupcakeformar (beroende på formens storlek, men ungefär halvfulla) och grädda i 225 grader i cirka 15 min.

Dekorera de avsvalnade muffins/cupcakes t.ex. genom att spritsa vispgrädde, smaksatt kvarg osv. Du kan riva vit choklad och göra ett fågelbo, till vilket “ägg” passar t.ex. alla slags små strössel.

Se också