(cirka 20 st)
Ljusa småkakor
50 g Mummon mielihyvä potatisflingor
cirka 2 dl vete – eller glutenfria mjöler100 g smör
1 dl socker
1 ägg
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Chokladkakor
100 g smör
1 dl socker
1 ägg
50 g Mummon mielihyvä potatisflingor
cirka 1½ dl vete – eller glutenfria mjöler
½ dl kakaopulver
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Glasyr
cirka 2 dl florsocker
cirka 2 msk vatten
en droppe livsmedelsfärg
Vispa det mjuka smöret och sockret poröst. Tillsätt ägget och de torra ingredienserna som blandats ihop. Blanda till en jämn smet. Degen kan få vila i kylen en stund. Dela degen i två delar och kavla ut den tunt och ta ut småkakor t.ex. med en kyckling- eller kaninform. Baka på plåt med bakplåtspapper i 180 grader i cirka 10 minuter. Låt svalna på plåten.
Dekorera med sockerlagsglasyr.