Under 60 minuter

Mummon rabarberpaj

Alldeles förtjusande paj av de första råvarorna från egen mark!

Ingredienser

Botten
1 dl Mummon Äkta Njutning Potatisflingor
1 1/2 dl glutenfria eller vanliga vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
75 g margarin
1 dl kallt vatten

Fyllning
500 g rabarberbitar
100 g vaniljfärskost
1 ägg
1/2 dl mjölk
1 dl socker

Tillagningsanvisningar

Blanda de torra ingredienserna och nyp därefter i margarinet. Tillsätt vatten och blanda till en jämn smet. Låt vila kallt i cirka 15 minuter.
Förbered under tiden fyllningen. Vispa fyllningens ingredienser i en skål med elvisp till en jämn smet.
Fördela degen i botten och på kanterna i en smord pajform. Fördela rabarberbitarna över botten och häll sedan fyllningen över bitarna.

Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader i cirka 30 min. Låt vila en stund före servering.

Som dekoration kan du till exempel lägga rabarberskal eller ätbara äppelblommor!

Se också