6 Under 60 minuter

Mummon Twistade Puikulamos

Ingredienser:

5-6 personer

1 påse (500 g) Mummon Puikulamuusia
2,5 dl mjölk
1 dl crème fraîche
50 g smör
1 tsk salt

1 pkt (170 g) bacon
1 st vårlök
1 burk (ca 200 g) borlottibönor eller kikärtor
1 dl inlagda gurkor
riven parmesan
30 g smör
½ dl finhackad gräslök

Tillagning:

1. Skär bacon i små tärningar, finhacka salladslök och låt rinna av. Skölj bönorna/ärterna.
2. Lägg bacontärningarna i en kall stekpanna och stek till knaprighet. Tillsätt salladslöken samt bönorna/ärterna i pannan och stek ett par minuter. Ställ åt sidan.
3. Gör sedan mos. Blanda i en kastrull mjölk, salt och smör och låt koka upp. Tillsätt puikulamospulvret och koka upp under omrörning emellanåt.
4. Blanda slutligen i crème fraîche och vispa slätt. Låt sjuda under lock medan du värmer bacon-bönblandningen.
5. Portionera Mummon Puikulamos på tallriken och lägg några smörklickar på det varma moset. Skeda pekon-bönblandningen över moset. Lägg inlagda gurktärningar över portionen och riv slutligen parmesan över.
6. Garnera med finhackad gräslök.

Se också