Botten:
1 påse Mielihyvä -potatisflingor (70g)
1 dl glutenfritt mjöl (eller vanligt mjöl)
1 1/2 dl socker
0,75 dl grädde
0,75 dl smör, smält
1 tsk bikarbonat
Fyllning:
400 g naturell färskost
1 citron, rivet skal
1 tsk vaniljsocker
200 g vit choklad, smält
1/2 dl socker
3 ägg
Blanda socker, grädde och smält smör tillsammans. Häll i de kombinerade torra ingredienserna och rör till en jämn smet.
Tryck degen i botten och på kanterna av en smord springform. (diameter 24 cm)
Blanda färskost, citronskal, vaniljsocker och smält choklad. Vispa äggen och sockret lätt och häll i färskostsmeten. Rör till en jämn massa och häll i formen ovanpå botten. Grädda i nedre delen av ugnen vid 175 grader i ca 40 min. Kakan kan täckas med bakplåtspapper i slutet av gräddningen om kakans yta blir för mörk.
Servera kakan avsvalnad, när dess konsistens och smak är som bäst.