1 dl Mummon mospulver
2 dl vetemjöl (eller glutenfritt mjöl)
100 g smör
1½ dl socker
2 ägg
½ dl mandelmjöl
½ dl kakaopulver
1½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1½ dl grädde
Färskostfyllning:
2 dl grädde
200 g vaniljfärskost
cirka 100 g aprikosmarmelad
Vispa det mjuka smöret och sockret poröst. Tillsätt äggen ett i taget under vispning. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt dem växelvis med grädden i smeten. Häll smeten i en smord och mjölad form och grädda i 180 grader i cirka 50 min. En avlång form rekommenderas.
Servera som den är eller fyll och täck med färskostfyllning.
För att kunna fylla kakan är det bra att göra den dagen innan.
Förberedning av fyllningen:
Vispa grädden till ett skum. Rör marmeladen i färskosten och tillsätt sedan den vispade grädden. Blanda till en jämn smet. Häll fyllningen i en spritspåse.
Skär den avsvalnade kakan i två lager. Lägg den nedersta bottnen på serveringsfatet och fukta den lätt med vatten som blandats med en matsked aprikosmarmelad. Spritsa på rikligt med fyllning. Lägg försiktigt på det andra kaklagret, som du först fuktat på snittytan.
Spritsa resten av fyllningen över kakan och dekorera t.ex. med chokladägg eller andra påskgodisar.