24 st baconskivor (ca 2-3 pkt)
Skivorna läggs i muffinsformarnas koppar, 2 skivor per kopp.
Svampfyllning, till botten i baconkorgen
ca 400 g champinjoner
1 stor lök
Potatismosfyllning ovanpå svamparna
1 påse Mummos potatismospulver
50 g kallrökt renköttsflingor
Skiva svamparna och tärna löken. Fräs dem i pannan i fettet några minuter.
Gör potatismos enligt anvisningarna på potatismospåsen, men använd 6 dl vatten som vätska.
Tillsätt kallrökt renköttsfärs i potatismoset. Blanda till en jämn massa.
Fyll baconkorgarna först med svampfyllningen och spritsa mosmassan ovanpå. Strö eventuellt riven ost över ytan. Grädda i ugnen i 225 grader i ca 10 min.
Efter gräddningen kan portionerna lossas på tallrikar. Servera genast med sallad.