Gul kvargpaj

Ingredienser:

1påse / 80 g Mummon Mielihyvä potatisflingor
100 g smör eller margarin
1 dl socker
1 ägg
1½ dl glutenfritt mjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Apelsinkvargfyllning:
200 g apelsinkvarg
1 dl vispgrädde
1 msk socker
1 tsk vaniljsocker
1 msk potatismjöl

 

Potatis-mördegsskal:

Vispa smör och socker poröst. Rör i först ägget och sedan de torra ingredienserna som blandats ihop. Tryck degen, med hjälp av mjöl, ut i botten och på kanterna i en smord pajform (diameter 24 cm).

Fyllning

Blanda ingredienserna till fyllningen. Häll fyllningen över bottnen. Lägg persikoskivor ovanpå fyllningen. Istället för apelsinkvarg kan man använda naturell kvarg. Tillsätt då cirka 1 msk citronsaft i fyllningen.

Grädda i 200 grader i cirka 30 minuter.

Om ytan får för mycket färg innan den är färdig, skydda pajen med folie eller lägg en ugnsplåt över pajen mot slutet av gräddningen.

Se också