För fyra
500 g fläskytterfilé
Marinad:
1 dl rapsolja
1 tsk dijonsenap
1 tsk rökt paprikapulver
1 tsk torkad oregano
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
½ tsk vitlökspulver eller 1 vitlöksklyfta finhackad
½ tsk spiskummin
1 påse (500 g) Mummon Pannuperunoita
1 lök i strimlor
rapsolja för stekning
½ tsk salt
Tzatziki:
en halv gurka
2 dl grekisk yoghurt
1 msk citronsaft
1 tsk olivolja eller rapsolja
½ tsk salt
(1 msk finhackad färsk mynta)
Dessutom:
1 liten rödlök skuren i tunna strimlor
färsk basilika
(chilisås, som sriracha)
1. Skär fläskytterfilén i tunna skivor.
2. Blanda marinadens ingredienser sinsemellan, tillsätt fläskköttet och rör om väl. Låt marinera i minst en halv timme.
3. Gör tzatziki. Riv gurkan i en skål, pressa ut vätskan.
4. Tillsätt resterande ingredienser och rör om.
5. Lägg köttet i en riktigt het stekpanna och stek tills köttet fått en ordentlig stekyta och är genomstekt. Ställ skålen åt sidan.
6. Häll rapsolja i samma panna och tillsätt Mummon Pannuperunat, lökstrimlorna och saltet. Stek tills potatisen fått färg och löken mjuknat.
7. Tillsätt till sist det stekta köttet ovanpå potatisen och rör om.
8. Servera tzatzikin med färsk basilika, rödlök och eventuellt chilisås
Recept och bilder: Pasi Kuronen