6 Under 30 minuter

Hanoi-kyckling på Mummon vis

Krispig kycklingschnitzel, Mummon vågiga pommes frites och vietnamesiska kryddor tar dina smaklökar med på en läcker matresa till Asien.

Ingredienser:

6 portioner
1 påse (900 g) Mummon veckade pommes frites
1 tsk salt

600 g naturell kycklingfilé
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
2 msk majonnäs, t.ex. Hellman’s
4 dl pankoströbröd (eller vanligt ströbröd / Mummon Smulor)
4 msk rapsolja för stekning

1 dl hoisinsås

Sriracha-vitlöksmajonnäs
2 dl majonnäs, t.ex. Hellman’s
2 tsk sriracha chilisås
2 tsk vitlökspulver eller 1 finhackad vitlöksklyfta
2 tsk citronsaft

Till garnering:
Färsk koriander
Färsk röd chili
Sesamfrön

Som tillbehör:
Sallad

Tillagning:

1. Krydda kycklingfiléerna på båda sidor med salt och svartpeppar. Bred tunt majonnäs på kycklingarnas yta och rulla i panko så att ströbrödet fäster runtom. Du kan också använda glutenfri Mummon Murua eller vanligt ströbröd.
2. Förstek kycklingfiléerna. Hetta upp stekpannan och tillsätt olja. Stek kycklingarna på båda sidor tills de får en gyllenbrun stekyta. Flytta kycklingarna till en ugnsplåt för att vänta.
3. Värm ugnen till 220 grader. Sprid de frysta pommes frites på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Baka pommes frites i ugnen ca 20 minuter och krydda lätt med salt. Du kan också tillaga pommes frites i en airfryer i 180 grader i ca 15 minuter.
4. När det återstår ca 5 minuter av potatisens tillagningstid, sätt in kycklingarna i ugnen. Tillaga kycklingarna i ugnen i ca 5 minuter tills de är genomstekta.
5. Medan potatisen och kycklingarna tillagas, gör sriracha-vitlöksmajonnäs. Mät upp alla ingredienser i en skål och rör om väl.
6. När pommes frites och kycklingarna är klara, lägg pommes frites i serveringsskålen, skär kycklingarna i bitar och lägg dem ovanpå pommes frites.
7. Ringla först sriracha-vitlöksmajonnäs över kycklingarna och därefter hoisinsås.
8. Garnera med tunna chiliskivor, färsk koriander och sesamfrön.
9. Servera med sallad.

Recept: Mummon

Se också