4-5 portioner
400 g Mummon färdiga kokta potatisar
400 g laxfilé
2 morötter
1 lök
0,5 l vatten
1 fiskbuljongtärning
2 dl vispgrädde
smör
färsk dill
svartpeppar
Finhacka löken. Skala och skiva morötterna. Ta bort skinnet och eventuella ben från laxfilén. Skär filén i cirka 2 cm stora kuber.
Koka upp vattnet i en kastrull och tillsätt buljongtärningen i vattnet. Tillsätt den finhackade löken och den skivade moroten. Låt koka i några minuter. Tillsätt kokpotatisarna. Sänk värmen. Låt sjuda långsamt i ungefär 10 minuter, tills morötterna är mjuka.
Finhacka dillen och tillsätt den i kastrullen. Tillsätt grädden och laxbitarna. Koka upp. Rör försiktigt så att laxbitarna inte går sönder. Smaka av med salt och peppar.
Servera t.ex. med Mummon potatisrieskor.