Tårtbotten:
1 dl Mummon Mielihyvä potatisflingor
1 dl vetemjöl
4 ägg
2 dl socker
1 tsk bakpulver
Mummon glutenfria ströbröd för att bröa formen
Fyllning:
3 dl vispgrädde
4 Kinder Maxi chokladkakor
äppeljuice till fuktning
Glasyr:
5 dl vispgrädde
1 dl kvarg
0,5 dl socker
gul livsmedelsfärg
Sockerpasta för att dekorera kycklingen.
Forma av sockerpasta kycklingens ben, näbb och vingar dagen före kakbaket.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner dem försiktigt i ägg- och sockerblandningen.
Smörj en kakform med diametern 24-26 cm och bröa den med ströbröd. Häll smeten i formen och grädda i 200 grader i 20-25 min. Stjälp upp kakan och låt den svalna.
Gör fyllningen. Vispa grädden till skum. Krossa Kinderbars i små bitar och rör ner dem i grädden. Smaka av och tillsätt eventuellt socker.
När kakan svalnat, skär kakan i två delar med tårtspade eller kniv. Fukta bottnen lätt med äppeljuice. Lägg fyllningen på det nedersta lagret och lägg det andra lagret ovanpå. Ställ i kylskåpet för att stelna.
Gör glasyren. Vispa vispgrädden till skum och tillsätt kvarg och socker. Färga skummet med gul livsmedelsfärg. Spritsa skummet över kakan. Lägg till kycklingens dekorationer.