Mer än en timme

Kycklingkaka

Ingredienser:

Tårtbotten:
1 dl Mummon Mielihyvä potatisflingor
1 dl vetemjöl
4 ägg
2 dl socker
1 tsk bakpulver
Mummon glutenfria ströbröd för att bröa formen

Fyllning:
3 dl vispgrädde
4 Kinder Maxi chokladkakor
äppeljuice till fuktning

Glasyr:
5 dl vispgrädde
1 dl kvarg
0,5 dl socker
gul livsmedelsfärg

Sockerpasta för att dekorera kycklingen.

Tillagning:

Forma av sockerpasta kycklingens ben, näbb och vingar dagen före kakbaket.

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner dem försiktigt i ägg- och sockerblandningen.
Smörj en kakform med diametern 24-26 cm och bröa den med ströbröd. Häll smeten i formen och grädda i 200 grader i 20-25 min. Stjälp upp kakan och låt den svalna.

Gör fyllningen. Vispa grädden till skum. Krossa Kinderbars i små bitar och rör ner dem i grädden. Smaka av och tillsätt eventuellt socker.

När kakan svalnat, skär kakan i två delar med tårtspade eller kniv. Fukta bottnen lätt med äppeljuice. Lägg fyllningen på det nedersta lagret och lägg det andra lagret ovanpå. Ställ i kylskåpet för att stelna.

Gör glasyren. Vispa vispgrädden till skum och tillsätt kvarg och socker. Färga skummet med gul livsmedelsfärg. Spritsa skummet över kakan. Lägg till kycklingens dekorationer.

Se också