Under 60 minuter

Panerad kyckling på en bädd av sallad och chilimajonnäs

Ingredienser:

500 g kycklingfilé (okryddad)
2 dl Mummons glutenfria smulor
2 dl vetemjöl
2 st ägg
2 dl olja
1 tsk salt
1 msk tikka curry krydda
250 g lätt majonnäs
3-4 msk sriracha sås
1 st citron
1 st färsk gurka
1 st isbergssallad
jalapenoskivor

Tillagning:

Banka ut kycklingfiléerna tunna mellan plastfolie.
Ta tre djupa tallrikar. Lägg vetemjöl i den ena, äggen i den andra och ströbröd i den tredje. Blanda kryddorna i ströbrödet.
Vänd kycklingfiléerna först i vetemjöl, sedan i äggen och slutligen i ströbrödet.
Stek i olja på båda sidor tills de är lagom bruna.
Skiva de avsvalnade filéerna.
Ta bort stammen från isbergssalladen. Riv salladen.
Dela gurkan och gröp ur kärnorna med en sked. Skiva gurkan.
Blanda majonnäs och sriracha.
Ta en tallrik. Lägg sallad, gurka och skivad kyckling i botten, ovanpå chilimajonnäs, en citronskiva och jalapenoskivor efter smak.
Smaklig måltid!

“Recept: Elina Maja”

 

Se också