70 g / 1 påse Mielihyvä-potatisflingor
3 dl glutenfria mjöl eller vanliga vetemjöl
200 g mörk choklad
200 g smör eller margarin
2½ dl socker
4 äggulor
50 g mandelmjöl
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
2 tsk bakpulver
3 msk apelsinjuice
½ dl kaffedryck
4 äggvitor
Chokladglasyr:
100 g vit choklad
100 g mjölkchoklad
Smält chokladen i vattenbad och låt svalna en stund. Vispa smör och socker pösigt och tillsätt äggulorna en i taget.
Blanda de torra ingredienserna.
Tillsätt den smälta chokladen, apelsinjuicen och kaffet växelvis med de torra ingredienserna i smeten och rör till en jämn smet.
Vispa äggvitorna till fast skum och vänd försiktigt ner i smeten.
Häll smeten i en smord och mjölad form och grädda i 175 grader i cirka 50 min.
Om du använder glutenfritt mjöl, häll smeten i en springform
Chokladglasyr:
Smält chokladerna i vattenbad. Låt blandningen svalna en stund så att den inte är för rinnig. Häll blandningen över kakan och bred försiktigt så att den rinner över kanterna. Dekorera med chokladägg och andra påskgodisar.
Kakan kan om så önskas även fyllas till exempel med apelsinkvarg.