Mer än en timme

Pepparig oxfilébiff

Ingredienser

1 påse (900 g) Mummon Tikkuperunoita
4 st oxfilébiffar
3 msk flytande margarin
1/2 tsk salt
1 tsk krossad peppar
pressad vitlök

Pepparsås
1 lök finhackad
2 msk flytande margarin
1 msk senap
1 msk ketchup smaksatt med chili
1 1/2 dl köttbuljong
180 g pepparfärskost
1-2 tsk sojasås
1 dl vispgrädde
krossad peppar

Tillagning

Börja med att göra såsen. Fräs den finhackade löken i en kastrull tills den är genomskinlig. Tillsätt senap och chiliketchup och fräs dem en stund.

Häll i köttbuljongen och låt såsen koka upp. Låt sjuda på svag värme i cirka 10 minuter och tillsätt färskost, sojasås och grädde. Koka upp såsen och smaka av. Tillsätt eventuellt krossad peppar.

Ta ut biffarna till rumstemperatur cirka en timme före tillagningen. Forma biffarna till en jämn form. Bryn biffarna i olja i en gjutjärnspanna cirka 3 minuter per sida (biffen är redo att vändas när vätskan pärlar på ytan).

Tillaga Mummon Tikkuperunat i ugnen enligt anvisningarna på förpackningen.

Krydda de färdiga biffarna med salt, krossad peppar och vitlök. Lägg upp biffarna på tallrikar och häll över varm pepparsås.

Njut i gott sällskap.

Se också