Under 30 minuter

Potatis-kikärtspurésoppa

Ingredienser:

ca 4 portioner

1 påse (105 g) Mummon potatismospulver
1 burk kikärter (380 g / 230 g)
1 lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olja
1 l vatten
1 st grönsaksbuljongtärning
2 dl matlagningsgrädde
svartpeppar
salt efter behov

Tillagning:

Skölj och låt kikärterna rinna av. Finhacka löken och vitlöken.

Värm oljan i kastrullen och fräs först löken i den. Tillsätt vatten och en grönsaksbuljongtärning. Rör i potatismospulvret och låt det tjockna på medelvärme. Tillsätt kikärterna och låt koka i några minuter. Mixa.

Tillsätt svartpeppar och grädde. Smaka av och tillsätt vid behov salt.

Servera t.ex. med cottage cheese och rostade rågbrödspinnar.

Se också