Mer än en timme

Potatisbröd

Skärgårdsbröd

Ingredienser

1 l Färsk apelsinjuice
3 dl Mörk sirap
3 dl Bryggmaltskross
25 g Salt
3 dl Mummon Välbehag Potatisflingor
1 kg Vetemjöl
300 g Rågmjöl
100 g Färsk jäst

Tillagning

Mät upp apelsinjuice, sirap och maltkross i en stor kastrull. Värm blandningen till 37 grader.

Tillsätt salt, jäst och potatisflingor. Rör om och tillsätt slutligen rågmjöl och vetemjöl. Rör om vid behov med handen. Låt det jäsa i kastrullen under en duk i ungefär en timme.

Häll degen i smorda brödformar. Lämna formarna lite underfyllda. Låt jäsa under en duk i ungefär en timme.

Baka i ugnen vid 190 grader i ungefär en timme.

Servera till exempel med laxsoppa eller potatissallad.

Se också