5 dl vatten
1 påse Mummon Aidot Mielihyvä potatisflingor
1/2 tsk salt
1 ägg
1 3/4 dl kornmjöl
Korvfyllning
100 g gräslöksfärskost
2-3 msk senap
10 korvar
Grönsaksfyllning
100 g vitlöksfärskost
en bit gurka i skivor
bladsallat
paprika i strimlor
Fetafyllning
1oo g pestofärskost
1 dl g fetaostsmulor
en bit färsk gurka i strimlor
oliver halverade
Sätt ugnen på 250 grader. Koka upp vattnet i en kastrull. Rör i potatisflingorna och saltet. Låt svalna tills det är ljummet.
Tillsätt äggen och mjölet och rör till en jämn smet. Dela degen i tio delar och forma med mjöliga händer låga runda rieskor (radie cirka 12 cm) på bakplåtspapper.
Pricka rieskorna med en gaffel och grädda i mitten av ugnen i cirka 10–12 minuter.
Stapla rieskorna ovanpå varandra och täck med en duk i cirka 10 minuter.
Fyll de mjuknade rieskorna med valfri fyllning. Rulla ihop rieskorna.