Under 60 minuter

Rieskarullar med fyllning

Ingredienser

5 dl vatten
1 påse Mummon Aidot Mielihyvä potatisflingor
1/2 tsk salt
1 ägg
1 3/4 dl kornmjöl

Fyllningar

Korvfyllning
100 g gräslöksfärskost
2-3 msk senap
10 korvar

Grönsaksfyllning
100 g vitlöksfärskost
en bit gurka i skivor
bladsallat
paprika i strimlor

Fetafyllning
1oo g pestofärskost
1 dl g fetaostsmulor
en bit färsk gurka i strimlor
oliver halverade

Tillagning

Sätt ugnen på 250 grader. Koka upp vattnet i en kastrull. Rör i potatisflingorna och saltet. Låt svalna tills det är ljummet.

Tillsätt äggen och mjölet och rör till en jämn smet. Dela degen i tio delar och forma med mjöliga händer låga runda rieskor (radie cirka 12 cm) på bakplåtspapper.

Pricka rieskorna med en gaffel och grädda i mitten av ugnen i cirka 10–12 minuter.

Stapla rieskorna ovanpå varandra och täck med en duk i cirka 10 minuter.

Fyll de mjuknade rieskorna med valfri fyllning. Rulla ihop rieskorna.

Se också