4 st Nöt- eller fläskfilébiffar
1 påse (900 g) Mummon skalade lantpommes frites
2 dl Champinjoner
1 påse Champinjonsås
Salt
Olja för stekning
Ta biffarna till rumstemperatur ungefär en timme innan stekningen.
Häll rustika franska potatisar på plåten och fördela jämnt. Stek i ugnen i 250 grader cirka 15-20 minuter.
Stek biffarna i olja i en stekpanna tills de blivit vackert bruna på svag värme.
Häll champinjonerna i ett durkslag och skölj dem. Förbered champinjonsåsen enligt anvisningen, tillsätt champinjonerna, en nypa salt och låt sjuda på svag värme.
Lägg de färdiga potatisarna och biffen på tallriken. Häll champinjonsåsen över biffen/på tallriken och lägg till som garnering önskade färska grönsaker, t.ex. gurka, sallad, tomat eller paprika.
Även potatissallad är ett gott tillbehör till rustika franska potatisar.
Om du vill kan du ersätta champinjonsåsen t.ex. med rödvinssås eller utesluta den helt från måltiden.