(noin 28 cm piirakkavuoka)
1 påse Mummon Muusi-pulver, ta åt sidan 2 msk för smulblandningen
2 dl glutenfritt mjöl
150 g smör
1½ dl socker
2 ägg
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Piirakan päälle:
1 äpple i små tärningar
1 påse (200 g) Mummons ekologiska lingon
¾ dl socker
1 tsk kanel
2 msk potatismjöl
Smulblandning till pajen:
cirka 20 g smör
2 msk mospulver
2 msk glutenfritt mjöl
2 msk socker
Vispa smör och socker till ett fluff.
Blanda de torra ingredienserna.
Tillsätt äggen och till sist de blandade torra ingredienserna.
Blanda till en jämn smet.
Bred ut degen i en smord pajform med mjölade händer.
Blanda ingredienserna till fyllningen och häll över pajbottnen.
Nyp ihop smuldegsingredienserna till smulor och strö över fyllningen.
Grädda i 200 grader i cirka 30 min.