Under 60 minuter

Svamppaj

Ingredienser

Potatisdeg:
1 dl Mummon mos potatismospulver
3 dl vetemjöl eller glutenfri mjölmix
1 tsk bakpulver
150 g margarin eller smör
1 dl vatten

Svampfyllning:
1 burk blandade svampar i bitar eller färska svampar t.ex. trattkantarell, kangassvamp, kantarell.
1 pkt baconbitar
1 st lök i tärningar
2 st ägg
2 dl matlagningsgrädde
150 g riven ost
salt efter smak
½ tsk svartpeppar, mald

Tillagningsinstruktioner

Förbered först potatisdegen: mät upp de torra ingredienserna i en skål och nyp i fettet i dem till en smulig blandning.
Tillsätt vatten och blanda till en jämn konsistens. Låt degen vila svalt medan du förbereder fyllningen.

Fräs lökbitarna i pannan och tillsätt baconbitarna och svamparna och stek lätt.
Blanda matlagningsgrädden, äggen och kryddorna.

Montera pajen: tryck ut degen i pajformen (diameter 28 cm) i botten och på kanterna med mjölad hand.
Strö fyllningen (den stekta blandningen från pannan och riven ost) i formen och häll över gräddblandningen.

Grädda pajen i 200 graders värme i cirka 30 min.

Se också