Under 30 minuter

Tomatig laxsoppa

Ingredienser

1 lök
1 liten fänkål (ca 100g)
1 påse Mummon Äkta Färdiga Kokpotatisar
1 saltgurka
400 g lax- eller regnbågslaxfilé
1/2 dl finhackad dill
2 msk flytande margarin eller olja
5 dl vatten
5 dl tomatjuice
1/2 msk citronsaft
1/2 tsk citronspeppar
1/2 tsk salt

Tillagning

Skär lök, fänkål och saltgurka i tärningar. Ta bort skinnet från laxen och skär laxen i bitar. Hacka dillen.

Fräs löken och fänkålen i margarin eller olja tills de mjuknar. Tillsätt vatten och tomatjuice. Koka upp, tillsätt kokpotatisarna och låt koka i cirka 4 minuter. Tillsätt lax, saltgurka och kryddor.

Värm och låt sjuda ytterligare några minuter, tills potatisarna är mjuka. Garnera med dill.

Se också