Britakakku Mummon tyyliin

Britakakku Mummon tyyliin

Ihana kesäinen Brita-kakku Mummon tyyliin! Korvaa osa jauhoista Mummon Mielihyvä-hiutaleilla. Kakusta saat gluteenittoman käyttämällä vehnäjauhon sijaan gluteenittomia valkoisia jauhoja.

n. 10 annosta

Ainekset:

Pohja:
1 dl Mummon Mielihyvä-hiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhe
150 g huoneenlämpöinen voi/margariini
1 ½ dl sokeria
4 kananmunan keltuaista
1 ½ dl maitoa

Marenki:
4 kananmunan valkuaista
2 dl sokeria

Täyte:
4 dl vispikermaa
1 prk maitorahkaa / 1 prk mascarponea
1 tl vaniljasokeria
2 rkl sokeria

Koristeluun voi käyttää tuoreita marjoja tai hedelmiä.

Valmistus:

Aloita pohjataikinan tekemisestä. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri keskenään. Lisää keltuaiset yksitellen vaahdon joukkoon hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet yhteen. Lisää maito ja jauhoseos vuorotellen taikinaan. Levitä taikina voidellun leivinpaperin päälle uunipellille.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen ja jatkaa vatkaamista, kunnes seos on kiiltävää ja jäykkää. Levitä marenkiseos tasaisesti taikinan päälle.

Paista uunissa 175 asteessa 20-25 minuuttia, kunnes marengin pinta on vaaleanruskea.

Anna pohjan jäähtyä hyvin.

Valmista täyte vatkaamalla vispikerma vaahdoksi. Lisää maitorahka/mascarpone ja sokeri joukkoon. Leikkaa torttupohja kahteen osaan ja siirrä toinen osa varovasti tarjoiluvadille. Levitä puolet kermavaahdosta tasaiseksi kerrokseksi pohjan päälle ja lisää puolet marjoista/hedelmistä vaahdon päälle. Siirrä torttupohjan toinen osa päälle. Levitä päälle loput kermavaahdosta ja koristele marjoilla/hedelmillä.

Vaihtele täytteitä sesonkien mukaan esim. tuoreilla mansikoilla, mustikoilla ja vadelmilla tai kiivillä ja säilykepersikoilla.

 

Reseptissä käytetyt tuotteet

Mummon Mielihyvä Perunahiutaleet 140 g

Lisää kiinnostavia reseptejä