Janssonin Kalakiusaus

Ainekset:
kuudelle hengelle
1 pss (700 g) Mummon Peruna-sipulisekoitusta
500 g kirjolohta
1 prk (120 g) smetanaa
4 dl kuohukermaa
0,5 rkua tilliä hienonnettuna
suolaa ja mustapippuria
Valmistus:
1. Laita puolet Mummon Peruna-sipulisekoituksesta voideltuun uunivuokaan.
2. Leikkaa kirjolohesta ohuita viipaleita ja lado ne peruna-sipuliseoksen päälle. Mausta kalat suolalla ja pippurilla.
3. Lusikoi smetanaa kalasiivujen päälle ja ripottele hienonnettua tilliä.
4. Lisää loput peruna-sipuliseoksesta ja lisää hieman suolaa ja mustapippuria seoksen päälle.
5. Lisää kerma ja kypsennä 200 asteisessa uunissa n. 45-60 minuuttia.
Resepti ja kuvat: Pasi Kuronen