Kylmäsavulohipiirakka

Kylmäsavulohipiirakka

Ainekset:

Pohjataikina:
1 dl Mummon Mielihyvä-hiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
150 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
3 rkl vettä

Täyte:
150 g kylmäsavulohta
1 sipuli (kevätsipulia jos saatavilla)
1 rasia (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
2 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
½ tl mustapippuria

Valmistus:

Valmista ensin pohjataikina. Mittaa kuivat aineet kulhoon ja nypi huoneenlämpöinen rasva niiden joukkoon murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija noin 25 cm) pohjalle ja reunoille tasaisesti.

Kuori ja pilko sipuli pieniksi kuutioiksi. Hienonna kylmäsavulohi. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa ja lisää joukkoon kerma, tuorejuusto ja mustapippuri.

Levitä kylmäsavulohi ja sipuli piirakkapohjan päälle tasaisesti. Kaada muna-kerma-seos piirakkavuokaan.

Kypsennä uunin alaosassa 200 asteessa 30 minuuttia. Voit halutessasi nostaa piirakkavuoan ylemmälle tasolle muutamaksi viimeiseksi paistominuutiksi saadakseen väriä.

Tarjoa raikkaan salaatin kera.

Reseptissä käytetyt tuotteet

Mummon Mielihyvä Perunahiutaleet 140 g (2 x 70 g)

Lisää kiinnostavia reseptejä

Start typing and press Enter to search