1 dl Mummon potatisflingor eller Mummon ströbröd
200 g smör
1 dl socker
1 dl farinsocker
2 ägg
1 dl mandelmjöl
2 dl malda pepparkakor
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl grädde (eller mjölk)
hallonmarmelad (ugnssäker)
florsocker och vatten (ett par msk)
Vispa smör och socker luftigt. Tillsätt rumstempererade ägg ett i taget under vispning.
Blanda de torra ingredienserna och rör försiktigt ner dem i smeten växelvis med grädde/mjölk.
Fördela i pappersformar (ca 20 st) och tryck ett litet hål i mitten på varje som du fyller med hallonmarmelad.
Grädda i 175 grader i ca 20 min.
Låt bakverken svalna. Lägg lite hallonmarmelad på kakan. Blanda florsocker och vatten. Spritsa blandningen till en ring runt marmeladen.
OBS! Det här receptets kakor kan du göra glutenfria (de blir minst lika goda!).
Använd då glutenfritt mjöl och glutenfria pepparkakor.
Lycka till med bakningen!