Mummon Runebergin tortut

  • helmikuu
  • korppujauho
  • makeaa
  • perunahiutale
  • Runeberg
  • torttu
Mummon Runebergin tortut

Ainekset:

1 dl Mummon perunahiutaleita tai Mummon korppujauhoja
200 g voita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 kananmunaa
1 dl mantelijauhetta
2 dl jauhettuja piparkakkuja
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl kermaa (tai maitoa)

vadelmamarmeladia (paistonkestävää)
tomusokeria ja vettä (pari rkl)

 

Valmistus:

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen vatkaten.
Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne vuorotellen kerman/maidon kanssa taikinaan varovasti.
Jaa paperivuokiin (n. 20 kpl) ja paina jokaisen keskelle pieni kuoppa, jonka täytät vadelmamarmeladilla.
Paista 175 asteessa n. 14-15 min.
Anna torttujen jäähtyä. Laita hieman vadelmamarmeladia tortun päälle. Sekoita tomusokeri ja vesi keskenään. Pursota seos renkaaksi marmeladin ympärille.

HUOM! Tämän ohjeen tortut voit toteuttaa gluteenittomasti (tulee vähintään yhtä hyviä!).
Käytä silloin gluteenittomia jauhoja ja gluteenittomia piparkakkuja.

Iloa leipomiseen!

Reseptissä käytetyt tuotteet

Mummon Mielihyvä Perunahiutaleet 140 g (2 x 70 g)

Lisää kiinnostavia reseptejä

Start typing and press Enter to search