Mummon snabbmunkar

70 g Mummon Njutning potatisflingor
1 dl potatismjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
2 msk socker
1 burk (250g) kvarg
2 dl grädde
2 ägg

olja för kokning

Blanda de torra ingredienserna med varandra. Blanda grädden, äggen och kvargen med varandra. Blanda ihop båda blandningarna och degen är klar.

Låt degen vila några minuter. Värm friteringsoljan till cirka 170 grader.
Doppa skeden i oljan och rulla med den fram bollar av degen i önskad storlek. Släpp försiktigt ner degbollarna i den heta oljan. Fritera i cirka två minuter. Rör runt degbollarna i oljan så att de blir jämnt friterade och får färg runtom. Fortsätt fritera i två minuter.

Lyft upp de färdiga munkarna med en hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper. Sockra och njut!

(De är som bäst färska, det lönar sig inte att frysa dem.)

Se också