Äpple-lingonpaj

Ingredienser

Botten:
1 påse Mummons potatismospulver (ta undan 2 msk till smulblandningen)
150g smör
1 ½dl socker
2 ägg
2-2½ dl vetemjöl eller glutenfritt mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Fyllning:
1 äpple i små tärningar
200g frysta lingon
3/4 dl socker
1 tsk kanel
2 msk potatismjöl

Smulblandning till pajen:
2 msk Mummons potatismospulver
2 msk vetemjöl eller glutenfritt mjöl
20 g smör
2 msk socker

Tillagningsanvisningar

Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen och slutligen de ihopblandade torra ingredienserna.

Fördela degen i en smord form (∅ 28 cm). Blanda fyllningens ingredienser och häll över pajbotten. Nyp ihop smuldegsingredienserna och strö över fyllningen.

Grädda i 200 grader ca 30 min.

Se också