Under 30 minuter

Lax med pestosås

Ingredienser

210 g Mummon mos potatismospulver
11 dl vatten / 6 dl mjölk och 6 dl vatten
1 msk margarin
2 tsk salt
Laxfilé 150 g /person
Olja och smör till stekning

Pestosås
2 dl Olivolja
2 dl Persilja
1/2 Citronens saft
2 msk Parmesanost
1 msk Salt
pinjenötter
svartpeppar

Tillagning

Potatismos

Blanda 2 påsar (totalt 210 g) potatismospulver i kokande vatten (11 dl vatten eller 6 dl mjölk och 6 dl vatten). Låt stå en stund. Tillsätt till exempel smör efter smak och njut.

Lax och pestosås

Häll oljan i blendern. Tillsätt persiljebladen. Mixa i blendern till en slät sås. Tillsätt citronsaft och riven parmesan samt kryddorna. Smaka av.
(Du kan till sist tillsätta pinjenötter i blendern och mixa såsen slät).

Stek laxfilén i en smör- och oljeblandning i en teflonpanna i cirka 6–8 min beroende på filéns tjocklek. Lägg potatismos i botten av tallriken. Lägg en laxfilé med fin stekyta ovanpå. Lägg pestosås över laxfilén. Dekorera med limeklyftor och en kvist av örter m.m.

Se också