Mummon Runebergin tortut

  • helmikuu
  • korppujauho
  • makeaa
  • perunahiutale
  • Runeberg
  • torttu
Mummon Runebergin tortut

200 g voita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 kananmunaa
1 dl mantelijauhetta
2 dl jauhettuja piparkakkuja
1 dl Mummon perunahiutaleita tai Mummon korppujauhoja
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl kermaa (tai maitoa)

paistonkestävää vadelmamarmeladia
tomusokeria ja vettä (pari rkl)

 

Vaahdota rasva ja sokeri.
Lisää kananmunat yksitellen vatkaten.
Sekoita yhdistetyt kuivat aineet vuorotellen kerman kanssa taikinaan.
Jaa paperivuokiin (n. 20 kpl) ja paina jokaiseen keskelle pieni kuoppa, joka täytetään vadelmamarmeladilla.
Paista 175 asteessa n. 14-15 min.
Lisää marmeladia päälle ja koristele tuttuun tapaan jäähtyneet tortut tomusokerillakuorrutuksella.

HUOM! Tämän ohjeen tortut voit toteuttaa gluteenittomasti (tulee vähintään yhtä hyviä!).
Käytä silloin gluteenittomia jauhoja ja gluteenittomia piparkakkuja.

Iloa leipomiseen!

Reseptissä käytetyt tuotteet

Mummon Mielihyvä Perunahiutaleet 140 g -pakkausmuutos!

Lisää kiinnostavia reseptejä