Gyros Pyttipannu

Ainekset:
Neljälle
500 g porsaan ulkofileetä
Marinadi:
1 dl rypsiöljyä
1 tl dijon sinappia
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
½ tl valkosipulijauhetta tai 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
½ tl juustokuminaa
1 pss (500 g) Mummon Pannuperunoita
1 sipuli suikaleina
rypsiöljyä paistamiseen
½ tl suolaa
Tzatziki:
puolikas kurkku
2 dl kreikkalaista jogurttia
1 rkl sitruunamehua
1 tl oliiviöljyä tai rypsiöljyä
½ tl suolaa
(1 rkl hienonnettua tuoretta minttua)
Lisäksi:
1 pieni punasipuli ohuiksi suikaleiksi leikattuna
tuoretta basilikaa
(chilikastiketta, kuten srirachaa)
Valmistus:
1. Leikkaa porsaan ulkofilee ohuiksi lastuiksi.
2. Sekoita marinadin ainekset keskenään, lisää porsaanliha joukkoon ja sekoita hyvin. Anna maustua vähintään puoli tuntia.
3. Tee tzatziki. Raasta kurkku kulhoon, purista neste pois.
4. Lisää loput aineet ja sekoita.
5. Laita lihat tosi kuumalle paistinpannulle ja paista kunnes lihoissa on kunnolla paistopintaa ja ne ovat kypsiä. Laitakulho odottamaan.
6. Laita samalle pannulle rypsiöljyä ja lisää Mummon Pannuperunat, sipulisuikaleet ja suola. Paista, kunnes perunat ovat saanet väriä ja sipulit ovat pehmenneet.
7. Lisää lopuksi paistetut lihat perunoiden päälle ja sekoita.
8. Tarjoile tzatzikin, tuoreen basilikan, punasipulin ja halutessasi chilikastikkeen kanssa
Resepti ja kuvat: Pasi Kuronen