Mummon Twistattu Puikulamuusi

Ainekset:
5-6 hengelle
1 pss (500 g) Mummon Puikulamuusia
2,5 dl maitoa
1 dl ranskankermaa
50 g voita
1 tl suolaa
1 pkt (170 g) pekonia
1 kpl kevätsipulia
1 prk (n 200 g) borletti papuja tai kikherneitä
1 dl suolakurkkuja
raastettua parmesaania
30 g voita
½ dl ruohosipulia hienonnettuna
Valmistus:
1. Leikkaa pekoni pieniksi kuutioiksi, hienonna kevätsipuli ja valuta. Huuhtele pavut/herneet.
2. Laita pekonikuutiot kylmälle pannulle ja paista rapeaksi. Lisää pannulle kevätsipuli sekä pavut/herneet ja paista muutama minuutti. Laita sivuun odottamaan.
3. Tee seuraavaksi muusi. Yhdistä kattilassa maito, suola sekä voi, ja kiehauta. Lisää puikulasoseaines ja kiehauta välillä sekoittaen.
4. Sekoita lopuksi joukkoon ranskankerma ja vatkaa sileäksi. Anna hautua kannen alla sen aikaa, kun lämmität pekoni-papuseoksen.
5. Annostele Mummon Puikulamuusia lautaselle ja laita muutama voinokare kuuman muusin päälle. Lusikoi muusin päälle pekoni-papuseosta. Lisää suolakurkkukuutiot annoksen päälle ja raasta lopuksi päälle parmesaania.
6. Koristele ruohosipulisilpulla.