Mummon sitruunainen perunakakku

  • Gluteeniton
  • kakku
  • kevät
  • leivonta
  • pääsiäinen
Mummon sitruunainen perunakakku

Samettisessa ja sitruunaisessa perunakakussa maistuu kevät. Täydellinen kakku pääsiäiseen ja valon aikaan -juhlat voivat alkaa!

140 g eli 2 pussia Mummon Mielihyvä -perunahiutaleita
1 dl gluteenittomia jauhoja tai tavallisia vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
4 keltuaista
50 g pehmeää voita
2 dl kermaa
1,5 dl maitoa
1/2 sitruunan raastettu kuori
4 valkuaista

 

 

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne kerma-maito-keltuaisseokseen. Sekoita joukkoon pehmeä voi ja sitruunankuori. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää varovasti käännellen taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
Paista 180 asteessa noin 60 min. Suorakaiteen mallinen vuoka on suositeltavin.

Ripottele pintaan tomusokeria tai tee kuorrute tomusokerista ja vedestä.
Mikäli haluat värjätä massan, käytä esim. elintarvikevärejä.

Lisää kiinnostavia reseptejä