Mummon mantelinen äitienpäiväkakku

  • Juhla
  • leivonta
  • äitienpäivä
Mummon mantelinen äitienpäiväkakku

100 g voita
1½ dl sokeria
2 kananmunaa
1 dl Mummon muusijauhetta
2 dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonjauho)
1½ tl leivinjauhetta
1 dl mantelijauhetta
1½ dl kermaa
½ sitruunan raastettu kuori

Suklaakuorrute:

1 dl vispikermaa
120 g suklaata
noin 50 g valkosuklaata

Kaada kerma paksupohjaiseen kattilaan, Kuumenna ja anna kiehua pienellä lämmöllä muutama minuutti koko ajan sekoittaen.
Nosta pois liedeltä ja lisää suklaa paloina kuumaan kermaan. Anna suklaan sulaa ja sekoita tasaiseksi. Valuta suklaakuorrute kakun päälle.
Anna kuorrutteen jäähtyä ja kovettua vähän aikaa. Sulata valkosuklaa vesihauteessa.
Laita sulanut suklaa pursotin- tai muovipussiin ja anna sen jäähtyä hetki.
Leikkaa pussin kulmaan reikä ja pursota valkosuklaa kakun päälle.
Anna kuorrutteen jäähtyä ja jähmettyä viileässä ennen tarjoilua.

Reseptissä käytetyt tuotteet

Mummon muusi 210g

Lisää kiinnostavia reseptejä